пʼятницю

Правильно розпоряджатись своїми грошима. Цікава повчальна історія, як втрачають бездарно гроші і як цього уникнути.

"Перед кожною новою угодою вони ретельно планували свої дії, щоб ні в якій мірі не ущемити прав вкладників і щоб отримати максимально можливий прибуток. Дурниці на кшталт скачок або сумнівною торгівлі, які я зробив спочатку в силу своєї недосвідченості, у цих людей, зрозуміло, не пройшли б"

Дійсно, він був багатшим всіх, і все тому, що знав закони багатства. Сьогодні я поділюся з вами його великою мудрістю, яку сам дізнався від Номазіра, його сина, коли був ще юнаком. Він розповів нам про велику мудрості Аркада, свого батька, про що тепер я і повідаю вам.



У Вавилоні, як вам відомо, так заведено, що сини багатих батьків живуть з батьками в очікуванні вступу в спадщину. Аркад не схвалював цього звичаю. Тому, коли Номазір став дорослим, він звернувся до нього з такими словами: «Сину мій, я бажаю, щоб ти вже зараз вступив у володіння моїм майном. Однак спочатку ти повинен довести своє вміння керувати ним. Тому я хочу, щоб ти відправився в подорож по світу і проявив свою здатність добувати золото, щоб заслужити повагу людей. Для початку я надам тобі дві можливості, яких сам був позбавлений в молодості. По-перше, я дам тобі мішок з золотом. Якщо ти використаєш його з розумом, це стане основою твого майбутнього успіху. По-друге, подарую тобі глиняну табличку, на якій прописані п'ять законів багатства. Якщо станеш дотримуватися їх, зможеш не тільки накопичити золото, а й зберегти його. Через десять років ти повернешся назад до нас і відзвітуєш про  свої справи. Якщо я вважатиму їх гідними, зроблю тебе спадкоємцем мого майна ». Так Номазір і відправився в шлях - з мішком золота, глиняної табличкою, акуратно загорнутої в шовкову тканину і кіньми.

Минуло десять років, і Номазір, як і домовлялися, повернувся в батьківський будинок. Батько влаштував грандіозне свято на його честь, запросивши друзів і рідних. Коли веселощі закінчилося, батько з матір'ю зайняли свої тронні місця у величезному залі, а Номазір встав перед ними, щоб розповісти про свої досягнення, як і обіцяв.

«Батько мій, - шанобливо вимовив Номазір, - я схиляюся перед твоєю мудрістю. Десять років тому, коли я стояв на порозі зрілості, ти змусив мене йти вперед і завойовувати своє місце під сонцем, замість того щоб залишатися васалом твого багатства. Ти дав мені право розпорядитися твоїм золотом. Щедро поділився своєю мудрістю. Але золото - о, батько! Повинен зізнатися, що з ним я натерпівся. Воно ніяк не хотіло затримуватися в моїх недосвідчених руках і тікало від мене, немов дикий заєць, сполоханий молодим мисливцем ». Батько розуміюче посміхнувся: «Продовжуй, сину мій, твій розповідь цікавий мені у всіх подробицях».




«Я вирішив відправитися до Ніневії - це місто тільки починав розвиватися - в надії знайти там можливість проявити себе. Я приєднався до каравану подорожніх, що рухався в тому ж напрямку, і в шляху знайшов собі багато друзів. Серед них були двоє юнаків, про яких непогано відгукувалися. Їх білий кінь не тільки виділявся своєю красою, а й був швидше вітру. Під час подорожі вони довірливо повідомили мені, що в Ніневії живе багач, який пишається своїм швидким конем, впевнений в тому, що обігнати його неможливо. Він готовий битися об заклад на будь-які гроші, що його кінь сама жвавий в усьому Вавілонському царстві. Правда, мої нові друзі в один голос запевняли мене в тому, що в порівнянні з їх білим красунем хвалена кінь багатія - не більше ніж тупий осел і перемогти її не складе труднощів.Як велику послугу вони запропонували мені приєднатися до них, зробивши ставку на майбутніх перегонах. Я захопився їх ідеєю.

Наш кінь зазнав жорстокої поразки, а я втратив майже все своє золото. (Батько при цьому розреготався.) Пізніше я дізнався, що це був підступний план шахраїв, які постійно подорожували з караванами, вишукуючи чергову жертву. Справа в тому, що багач з Ніневії був їхнім партнером, і свої бариші трійця ділила порівну. Цей обман з'явився першим уроком, якого навчила мене життя.

Але незабаром мені був наданий другий урок, який виявився таким ж гірким. Подорожуючи з караваном, я подружився з ще одним молодим чоловіком. Він був сином заможних батьків і, як і я, прямував до Ніневії, щоб підшукати собі відповідну справу. Незабаром після того, як ми прибули в місто, він поділився зі мною приголомшливою новиною: помер багатий торговець, і з'явилася можливість купити за низькою ціною весь його товар і іншу власність. Мій друг запропонував, щоб ми стали рівноправними партнерами, однак для початку йому потрібно було повернутися до Вавилону за золотом. Щоб угода не пройшла повз, він порадив скористатися моїми грошима, вклавши їх у нашу справу. А своє золото обіцяв внести пізніше.

Він довго відкладав поїздку до Вавилону, а тим часом проявив себе невмілим покупцем і марнотратом. Зрештою я виставив його, але до того моменту бізнес наш настільки захирів, що в запасі залишилися лише негідні товари при повній відсутності золота для закупівлі інших. Жалюгідні залишки торгівлі я продав за безцінь якомусь торговцю на ринку.

Повинен сказати, батько, що за цим послідували важкі дні. Я шукав роботу, але марно, бо не мав ніякої майстерності, ні володів умінням заробляти. Я продав своїх коней. Продав раба. Продав зайвий одяг, щоб мати їжу та нічліг. Але з кожним днем ​​потреба підкралася все ближче. І ось в ці-то гіркі хвилини я згадав про твою впевненості в мені. Ти, батько, відправив мене в далекі краї, щоб я став людиною, і я повинен був виправдати твоє довіру. І тут я згадав про глиняній табличці, на якій були прописані п'ять законів багатства.



Я уважно прочитав твої мудрі думки, батько, і зрозумів, що, якби це сталося раніше - не втратив би я своє золото. Я вивчив напам'ять кожен закон і твердо вирішив, що, коли наступного разу Фортуна посміхнеться мені, буду керуватися мудрістю зрілості, а не недосвідченістю молодості ».

- Для користі всіх вас, присутніх сьогодні тут, я прочитаю мудрі вислови мого батька, які він написав для мене десять років тому.

П'ЯТЬ ЗАКОНІВ БАГАТСТВА

1. Золото тягнеться до того, хто відкладає десяту частину свого заробітку, забезпечуючи майбутнє собі і своїй родині.

2. Золото працює в повну силу на мудрого господаря, який вигідно вкладає його в справу.

3. Золото потребує захисту, а тому вважає за краще обережність і поради мудрих людей.

4. Золото не любить, коли його змушують працювати в тій області, де людина не обізнаний.

5. Золото вислизає від тих, хто вкладає його в авантюрні або непродумані проекти, втілюючи романтичні мрії про багатство.

Такі п'ять законів багатства, написані моїм батьком. Я вже переконався в тому, що вони дорожче золота як такого, і про це я ще розповім.

Номазір знову подивився на батька. «Я вже говорив про те, до якої злиднях і розпачу привели мене незнання і недосвідченість. Однак немає таких страждань, яким не настав би кінець. Мої біди закінчилися, коли я влаштувався наглядачем за рабами, які працювали на будівництві зовнішньої міської стіни.

Засвоївши перший закон багатства, я почав відкладати по мідяку з кожного заробітку, при першій ж можливості додаючи в скарбничку срібну монету. Цей процес був повільним і болісним, тому що жити хотілося в повну силу. Я намагався витрачати гроші дуже економно, бо був сповнений рішучості повернутися через десять років до батька з таким же мішком золота, що він дав мені.

Одного разу один з наглядачів, з яким я встиг потоваришувати, запитав мене:
- «Ти такий молодий, а у витратах скромний. Ти відкладаєш частину заробленого? »
- « Так, - відповів я. - Моє найбільше бажання - накопичити багато золота, щоб відшкодувати те, що дав мені батько і що я втратив так бездарно ».
 - «Достойна мета. А тобі відомо, що золото, яке ти накопичив, може працювати на тебе і заробляти ще більше золота? »
-« У мене був сумний досвід. Батькове золото покинуло мене, і я дуже боюся, що подібне повториться ».
- «Якщо ти мені довіряєш, я навчу тебе вигідно вкладати золото, - відповів він. - Протягом року будівництво зовнішньої стіни буде закінчено, і на кожному в'їзді можна буде встановлювати ворота з бронзи, які повинні охороняти місто від ворогів. У всій Ніневії не вистачить металу, щоб відлити ці ворота.


План мій простий: ми, кілька людей, об'єднаємо наше золото і відправимо караван до місць з покладами міді та олова, які знаходяться далеко звідси, а потім привеземо в місто метал для воріт. Як тільки цар віддасть наказ виготовити ворота, тільки ми одні зможемо дати метал, і цар заплатить за нього високу ціну. Якщо цар не захоче купувати у нас метал, ми все одно зможемо вигідно продати його на ринку ».


У його пропозиції я побачив шанс скористатися третім законом і вкласти капітал за порадою мудрої людини. І я не був розчарований. Наше підприємство виявилося успішним, і мій скромний запас золота різко поповнився після цієї угоди.

Читайте також - Кредити, борги та думки

Пізніше я брав участь і в інших проектах в складі тієї ж групи. Мої компаньйони виявилися людьми мудрими по частині вигідного капіталовкладення. Перед кожною новою угодою вони ретельно планували свої дії, щоб ні в якій мірі не ущемити прав вкладників і щоб отримати максимально можливий прибуток. Дурниці на кшталт скачок або сумнівною торгівлі, які я зробив спочатку в силу своєї недосвідченості, у цих людей, зрозуміло, не пройшли б. Вони б негайно викрили будь-яку аферу.

З цими людьми я навчився безпечно і вигідно вкладати свій капітал. З роками моє багатство росло все більш швидкими темпами. Я не тільки відшкодував втрачене золото, а й у багато разів примножив його.

І на всьому своєму шляху - на невдачах і злети, на сумному досвіді і успіхи - я перевіряв мудрість, передану мені батьком у вигляді п'яти законів багатства, і жодного разу вона не підвела мене.

До того, хто не знає цих законів, золото приходить нечасто, а йде швидко. Але для того, хто шанує ці закони, золото стає слухняним рабом ».



Тримаючи в руках відразу три важких шкіряних мішки, один з них Номазір поставив на підлогу перед батьком, звернувшись до нього зі словами: «Ти дав мені мішок золота, вавілонського золота. Я повертаю тобі мішок золота з Ніневії, рівний по вазі. Думаю, все погодяться, що це рівноцінний обмін. Ти дав мені глиняну табличку з мудрими висловами. Замість неї я повертаю тобі два мішки золота ».

Багатство, яке швидко приходить, так само швидко і йде. Багатство, яке приносить справжню радість і задоволення своєму власникові, приходить поступово, і в основі його міцні знання і важка праця. Заробити - завдання не з складних для думаючої людини. Але ось зберегти зароблене, примножити його дано не кожному.

Фрагмент з книжки - "Найбагатша людина в Вавілоні"


2 коментарі:

  1. Ви в чорному списку? Спробувати отримати особисту позику? Чи була ваша заявка виправлена ​​через низький показник кредитоспроможності? Над COMMITTED Доступність? Але ви знаєте, що можете дозволити собі цю позику. Кредити, затверджені в 12 годин, ви можете надіслати нам електронною поштою за адресою collinsguzmanfundings@gmail.com

    ВідповістиВидалити
  2. Harrah's Philadelphia Casino & Racetrack - Mapyro
    Find Harrah's Philadelphia Casino & Racetrack information, map, reviews and photos. 안양 출장안마 -2000 광주광역 출장안마 reviews, 7 원주 출장샵 photos and 25 문경 출장샵 tips. Rating: 2.6 · ‎14 votes 여수 출장마사지

    ВідповістиВидалити