вівторок

Кредити, борги та думки

Нещодавно до мене підійшов молодий чоловік з проханням позичити йому грошей. Коли я запитав його, чим викликана така необхідність, він поскаржився на те, що його заробітків не вистачає, щоб оплачувати витрати. Після чого я пояснив йому, що для кредитора він не представляє інтересу, оскільки йому нема чим віддавати борг.

«Все, що тобі потрібно, - сказав я йому, - це заробляти більше. Що ти робиш для цього? " Все, що в моїх силах. За останні два місяці я шість разів підходив до свого господаря з проханням збільшити мені платню, але все без толку. Ніхто не став би частіше просити про підвищення, ніж це робив я".



Можна сміятися над його простотою, однак цей юнак мав найголовніше для досягнення успіху: в ньому жило величезне бажання заробляти більше. А воно дорого коштує.

Бажання первинно. Причому воно має бути сильним і певним.



Розпливчасте бажання всього і відразу є не більше ніж ниття слабкого. Бажання стати багатим порівняно з мрією. Однак, якщо людина хоче мати п'ять золотих монет, це вже схоже на досяжну мету. 

Підкріпивши своє бажання отримати п'ять золотих монет силою і вмінням, людина може зробити наступний крок, маючи на меті отримати десять монет, потім двадцять, тисячу і, нарешті, стати по-справжньому багатим. Навчившись зберігати маленьке багатство з декількох монет, він вже здатний зберегти і богатство. Так накопичується не тільки досвід, але і багатство. З часом людина знаходить необхідні знання та вміння.

Як я вже сказав, бажання повинні бути простими і чіткими. Якщо їх занадто багато, вони пригнічують мету, оскільки відволікають людину своєю різноманітністю, заважають йому зосередитися на головному.

Читайте також - Поговоримо про SEO. Вступний тренінг


Як тільки людина навчиться розбиратися в своїх бажаннях, його здатність заробляти різко підвищиться. В ті часи, коли я був простим писарем і день у день сидів над глиняними дощечками, отримуючи по кілька мідяків в день, я звернув увагу на те, що інші працівники виконували більше завдань і їх праця оплачувалася щедріше. Тому я вирішив для себе, що відставати не буду. 

Дуже скоро я відкрив причину успіху: варто проявити більше інтересу до роботи, сконцентруватися на завданні, проявити посидючість і наполегливість - і обігнати тебе вже важко. Мою  майстерність було винагороджено істотною надбавкою платні, яку мені не довелося випрошувати у господаря.

Чим мудріше ми стаємо, тим більше заробляємо. Людина, яка прагне удосконалювати свою працю, обов'язково знайде визнання. 


Якщо вона - творча особистість,  обов'язково знадобляться нові методи роботи, інструменти, які дозволять поліпшити якість  робіт. Якщо він лікар, не зайве буде обмінюватися досвідом з колегами. Торговцю потрібно постійно шукати все більш якісні товари і при цьому стежити, щоб їх ціна не виявилася занадто високою.

Той, хто вдосконалюється в своїй майстерності, згодом змінює і профіль роботи. З підмайстри він стає господарем, і вже інші працівники залежать від нього, як колись він сам був залежний. Ось чому я закликаю всіх крокувати в ногу з прогресом, не відстаючи ні на крок і не тупцюючи на місці.

Корисний досвід збагачує життя людини, особливим змістом. Будь-який поважаючий себе чоловік повинен строго слідувати заповідям:

Повертати борги точно в термін, не влазити в борги, якщо їх нема чим віддавати.

Дбати про свою сім'ю так, щоб сім'я їм пишалася.

Скласти заповіт так, щоб в разі його смерті власність була поділена справедливо і гідно.

Мати співчуття до бідних, нещасних, допомагати їм в розумних межах. Бути уважним до потреб дорогих йому людей.

Таким чином, сьоме правило збагачення полягає в тому, щоб удосконалювати свої здібності та навички, вчитися і ставати мудрішими, жити так, щоб самому поважати себе.

Тільки тоді ви будете упевнені в собі і зможете виконати будь-які свої бажання.

Немає коментарів:

Дописати коментар