середу

Правильно розпорядись заробленим. Контролюй бажання

Хтось заробляє більше, хтось менше, в когось більша родина. А гаманці у всіх виявляються  однаково порожніми. 


 Те, що ми називаємо «нагальними потребами», буде зростати  пропорційно нашим доходам до тих пір, поки ми не будемо чинити опір такому порядку речей.



 Не слід плутати нагальні потреби зі своїми бажаннями. 


У кожного з вас, разом з вашими сім'ями бажань більше, ніж грошей. Тому, скільки б грошей ви не витратили, ви все одно не зможете задовольнити всі бажання. Багато з них так і залишаться бажаннями. У кожної людини бажань більше, ніж він в змозі задовольнити. Ви думаєте, при всьому багатстві, вдається виконати будь-яке своє бажання? Помиляєтеся. Не можливо повернути час назад.

 Людські бажання ростуть так само швидко, як ростуть бур'яни в поле. Бажань у вас велика кількість, але задовольнити ви можете далеко не всі. Уважно вивчіть свої життєві звички. І напевно ви зрозумієте, що ряд витрат можна без шкоди скоротити або повністю виключити. 


Вашимим життєвим девізом повинна стати абсолютна впевненість в тому, що кожна монета витрачена не дарма. Тому складіть для себе список потреб, на задоволення яких, ви готові витратити гроші. Відберіть першочергові і життєво необхідні завдання, на вирішення яких вистачить дев'ять десятих вашого доходу. Решта викресліть і вважайте їх частиною безлічі нездійсненних бажань, жаліти про які - не варто.

Складіть бюджет для задоволення своїх загальних потреб. 


Але ні в якому разі не заміряйтеся на одну десяту свого доходу, яку ви відкладаєте. Нехай вашим найбільшим бажанням стане поповнення гаманця. Постійно працюйте над своїм бюджетом, коректуючи його залежно від зміни доходів.

Досягніть того, щоб бюджет став вашим головним помічником у поповненні гаманця.

Немає коментарів:

Дописати коментар